Havermout met appel
Deze havermout met appel is net appeltaart in een kommetje! Een heerlijke havermoutvariant met wortel, rozijntjes, appel en koek- en speculaaskruiden. Dit ontbijtje kun je warm eten, wat heerlijk is als het buiten wat kouder wordt. Je kunt het ook de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot de volgende ochtend.
DIT HEB JE NODIG VOOR 1 PERSOON:
- 40 g havermout
- 10 g rozijnen
- 30 g geraspte wortel
- ½ appel + een halve banaan geprakt
- 1 tl kaneel of koek- en speculaaskruiden
- 200 ml melk (naar keuze) of kokend water
- 40 g kwark, Skyr of yoghurt
- 10 g walnoten/pecannoten/ 100% notenpasta (zoals pindakaas)
- 10 g eiwitpoeder vanille (bijv. van MyProteïn)
VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE (met halfvolle melk)
482 kcal: 28 g eiwitten, 11 g vet, 66 g koolhydraten
ZO MAAK JE HAVERMOUT MET APPEL
Snijd de appel in kleine stukjes (schillen hoeft niet per se). Doe de havermout, rozijnen, appel en de kruiden in een kommetje. Rasp de wortel en voeg deze toe. Voeg dan de melk/water toe, roer dit goed door elkaar en laat in elk geval twee minuten intrekken. Warm: laat ongeveer 5 minuten al roerend zachtjes koken en indikken naar gewenste dikte. Voeg na het koken 10 gram eiwitpoeder toe en roer door. Als toppings neem je kwark voor de eiwitten en noten voor de gezonde vetten.
TIP
Wil je wat minder kcal? Laat dan bijvoorbeeld de rozijnen weg of gebruik ongezoete amandeldrink of magere melk. Wil je wat meer eiwitten? Neem dan wat meer kwark of Skyr.
Ontdek welke hoeveelheden en voedingswaarden goed voelen voor jou en wat jouw lichaam nodig heeft.
Wil je extra koolhydraten? Voeg dan 10 g Holie granola crunchy 4 nuts toe en/of AH gepofte Spelt toe.

Reactie plaatsen
Reacties